August 2008

Kjære venner.
Nå har vi endelig fått denne DVD’en som jeg har skrevet om opp til flere ganger. Alt tar sin tid og det siste var at forsendelsen ble holdt tilbake i tollen
Vi har kommet over halveis i 2008 og nå har vi også en gaveoversikt klar så dere kan se hva dere sjøl har bidratt med så langt. Oversikten bør du kunne se på baksiden av dette brevet. Her har jeg og notert en del andre opplysninger som din adresse, på noen har jeg også epostadresse. Om din adresse ikke er kommet med, ja så er slikt greit å vite. Det greieste er selvsagt om du sender meg en melding via epost eller SMS. Du finner også navn på ditt fadderbarn, om du har det, osv. Tusen takk til dere alle sammen. Skulle du finne en feil så kan det godt være at vi har gjort en feil, men  ….  Vi synes ennå at det er vanskelig å forstå noen innbetalinger. Det ville være veldig fint om du kunne sjekke med banken/nettbanken din for å se om navnet ditt eller om for eks. nummeret på fadderbarnet er kommet tydelig med. Det er ikke enkelt når vi får mange innbetalinger med for eks. teksten ”Gave til My Sisters.” Da er det fint å ha gode venner i banken som ’leker’ detektiver. Men ta gjerne kontakt om oversikten din ikke stemmer.
Det er ikke lenger en hemmelighet at våre medmennesker i mange land er i store vanskeligheter fordi matvareprisene bare øker fra dag til dag. Jeg trodde dette var et mer begrenset fenomen i Etiopia da jeg skrev til dere i vinter. Men det er jo en enorm global krise. Dette at situasjonen er en verdenskrise, gjør det ikke lettere for den enkelte lille familie som ser at det nå går på helsa løs. Barna er underernærte og svake. Mødrene har lite krefter og fedrene drar sin vei i håp om å finne jobb, mat og bedre muligheter et annet sted. Men vil de finne det? Dette er det helt vanlige mønsteret nå i Addis—-der hvor du og jeg har våre venner eller fadderbarn.
Derfor er det med stor takk jeg sender dere dette brevet. Takk for at dere gjør det mulig for My Sisters å gi litt håp midt i alt det vanskelige. Takk for pengene dere har gitt. Det redder liv.
Vi håper nå at dere vil ha glede av å se noen glimt fra My Sisters hverdag. Naturligvis blir det bare korte glimt. Ikke alt kan komme med. Men er noe av det akkurat du brenner for, IKKE med i filmen og du lurer på noe. Ja da ber jeg deg ta kontakt for mere informasjon. Ellers håper vi også at du vil bruke filmen for å spre kjennskap om oss til venner og kjente. Vi trenger virkelig mange varme venner for å nå de som desperat trenger støtte. Du vil gjøre en kjempejobb om du bruker den aktivt for å verve nye.
Jeg får e-post og ukereferater fra Addis. Arbeidet går sin gang. Det ser ut som de har dagene fulle. Gledelig er det at alle barna våre i barnehjemmet har klart seg så mye bedre på skolen dette året. Alle har bedre resultater. De var veldig lei seg for at den flotte unge mannen som har vært deres hjelpelærer dette året måtte slutte pga helseplager. Men det ordnet seg det også. De fikk en ny ung mann med god erfaring som lærer. Han hjelper dem med engelsk og matte to timer hver ettermiddag. Vi vet jo at utdannelse er nøkkelen til et bedre liv for alle. Nå har vi også fått mere penger inn til det utdannelsesfondet som jeg nevnte i forrige brev. Nå VET både Bereket-barna og alle fosterhjemsbarna at det er noe å strekke seg etter. De kan søke om stipend for å komme seg videre om de er gode nok for opptak til en yrkesutdannelse av et eller annet slag etter fullført 10 eller 12 klasse.
Vi fikk endelig den skriftlig sluttrapporten fra evalueringen som var i februar. Vi var vel ikke så redde, men det tok så lang tid at vi begynte å lure. Men vi fikk svært god omtale. Nå jobber Aster for fullt med kontrakten vi skal inngå med sosialministeriet for tre nye prosjektår.
I dette ligger et lite usikkerhetsmoment denne gangen. Det er gitt beskjed om at alle organisasjoner som til nå har vært registrert som lokale eller nasjonale skal gjennomgås. De som har mer enn 90% av sine inntekter fra utlandet, skal heretter regnes som internasjonale. Dette gjelder også My Sisters. Det behøver ikke bety noe særlig forandring. Men det kan også bety krav om skatter og andre avgifter. Foreløpig kan vi ikke gjøre annet enn å vente og la alt gå som før.
Fortsatt god sommer og igjen takk for det du betyr for oss.
Hjertelige hilsner fra oss i My Sisters og fra meg
Marit Bakke.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *