Før i tiden var det ikke vanlig her til lands å vite nøyaktig hvilken dato som var din fødselsdag. Og inntil ganske nylig var det også sånn for mange i Etiopia. For noen er det sånn fortsatt. Men selv om ikke alle barn blir skrevet inn i noe register, har det å feire den dagen akkurat du kom til verden, blitt en viktig tradisjon også der.

Spesielt i områder som påvirkes av media, har ønsket om bursdagsfeiringer blitt mer og mer likt det vi er vant til her i Norge. Alle mødrene til barna på daghjemmene vet hvilken dag deres barn har bursdag, og som mødre flest ønsker de å gjøre stas på barna sine den dagen. Forskjellen er bare at de sjelden har mulighet til å gjøre det.

Dette er neppe noe mødrene snakker høyt om, men de ansatte har likevel plukket opp at dette kan være sårt, og bestemt seg for å gjøre noe med det.

Velkommen til "alle barns bursdag"!

Hvert daghjem arrangerer nå hver sin kjempefest, som markerer hvert enkelt barns bursdag. Det blåses ballonger og henges opp vimpler, hatter og fløyter deles ut og barna får male seg med ansiktsmaling. Dette og mye annet gøy går på rundgang mellom daghjemmene og kan brukes igjen og igjen til det ikke er mer enn filla igjen av det. Ingen gaver, men masse lek og morro, klapping og sang, kaker og brus, og ikke minst; fotografering.

Kan tro det er stas for ungene, og en ubeskrivelig gave til mødrene.  


Hurra for deg som fyller ditt år!