Hjelp til selvhjelp

En av grunnpilarene i arbeidet våres, er hjelp til selvhjelp. Vi ønsker å kunne tilby en form for hjelp som gir mennesker muligheter og langsiktige løsninger. 

Mulu`s historie er et godt eksempel på dette. Hun kom  i sin fortvilelse til My Sisters som nybakt alenemor. Datteren, Samirawit, veide under 2 kg, og hadde behov for ekstra næring, noe Mulu ikke hadde økonomi til å skaffe. Hos My Sisters fikk Samirawit den næringen og helsehjelpen hun trengte. I tillegg til dette, fikk hun barnehageplass, som ga Mulu mulighet til å ta utdannelse. Mulu utdannet seg som barnehageassistent gjennom My Sisters utdanningsprogram. Samtidig ble hun godt kjent med Hajima (leder for utdanningsprogrammet), som oppmuntret henne gjennom utfordringer man møter som ung alenemor i en storby. Mulu sier at hun fikk mat for både hjertet og hjernen, og at hun gjennom kunnskap, oppmuntring og vennskap også fikk tro på seg selv.

Noen år etter dette startet Samirawit på førskole, og Mulu jobbet som assistent på samme skole. De leide et lite rom, hvor husleien var dyr sammenlignet med inntekten, men med lønnen til Mulu og støtte fra My Sisters greide de seg likevel.

I dag er Mulu 28 år og Samirawit er 7 år. Samirawit går på skolen, mens Mulu jobber på blomsterbutikk. Støtten fra My Sisters er avsluttet, og Mulu og Samirawit klarer seg godt. De stikker fortsatt innom My Sisters, og kan benytte seg av klinikken ved behov. Mulu er veldig takknemlig for hjelpen de har fått, og sier at hun og datteren lever et verdig liv i dag, takket være ansatte i organisasjonen og støtten de har fått fra My Sisters!

2 Comments

Leave Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *