Takk for en flott kveld! Og spesielt takk til Aster som kom fra Addis for å holde et inspirerende innslag om My Sisters sitt arbeid. Utover dette møttes vi av musikalsk innslag og ny informasjon, og jeg tror vi med sikkerhet kan si at alle gikk derfra med påfyll og nytt iver etter å gjøre en forskjell for kvinner og barn i Etiopias hovedstad.
Til tross for skolens høstferie ble salen nesten fyll av My Sisters – venner. Trude Helen Binderød med pianist Patric Johansson startet kvelden for oss med en fantastisk minikonsert – et knippe sanger fra Haugtussa, som tematisk passer helt perfekt med My Sisters sitt arbeidsfelt.
Det var en spesiell dag på flere måter. Først og fremst var dette første gang vi hadde gleden av å ha Aster Hailemichael på besøk. Hun har ledet arbeidet i Addis helt fra starten, har vært der gjennom gleder og sorger og sett både veksten i arbeidet og det stadig voksende behovet. Hun snakket, svarte på spørsmål fra salen og ga oss et godt innblikk både i oppbyggingen av lokalpolitikken og den daglige driften i My Sisters.
Dette var også kvelden for offentliggjøringen av lederskiftet i My Sisters International. Marit Bakke, som jo på mange måter kan sies å VÆRE My Sisters, har lenge hatt et ønske om å kunne trekke seg litt tilbake. Nå har hun fått muligheten til det, og å fylle hennes rolle kan kanskje føles umulig, men Atnaf Berhanu Kebeab og Inger Helene Hagland vil sammen gjøre sitt ytterste for å fylle Marits sko. Atnaf vil ta seg av kontakten med Addis og ha hyppig kontakt med Aster og styret. Hun vil også reise til Addis flere ganger i året. Inger Helene vil være informasjons – og innsamlingsansvarlig her i Norge. En grundigere presentasjon av lederteamet vil etterhver komme her på nettsiden.
Marit hadde en liten oppsummering mot slutten av kvelden der hun poengterte viktigheten av å fokusere på det som er viktig: Det er et hav av utfordringer, og det bidraget My Sisters gjør kan virke som dråper. Men samler vi dråpene i en båtte ser vi at det blir en god skvett etterhvert. Vi må rett og slett rette blikket mot bøtta av og til, for det er oppløftende å se at det nytter.
Aster fikk i løpet av kvelden spørsmål om hva som var den største utfordringen. Først svarte hun bare med et beskjedent smil, men så kom det klart og tydelig; «Penger.» Det det vil vi takke alle dere som bidrar med nettopp det – vit at det er dere som får dråpene ned i bøtta.
Penger kommer også inn gjennom kreative innsamlinger. På storsamlingen ga utlodningen av et nydelig kunstverk i voksbatikk laget av Astri Tønnessen Berg, kunstner og nestleder i styret for My Sisters, et tilskudd på 4900,-
Slike kreative innsamlinger oppfordrer vi til, vit at alle monner drar.
Igjen vil vi takke bidragsytere, gjester og venner, og ønske alle velkommen neste gang.
STORSAMLINGEN I OSLO 01.10.15
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *